Podzimní péče o vlasy

pece o vlasy blog 

 

Podzim je za rohem a při jeho nástupu jistě vlasy začnou padat více, než je obvyklé. Není potřeba se obávat, jedná se o normální fyziologický pokles, který se u mužů a žen bez rozdílu mění každou sezónu a zpravidla nemusí být alarmující.

Vlasy a podzim

Náhlá změna teploty a světla, časné bezslunečné dny, prodlužující se vláda noci, druh genetického dědictví, návrat ke stresu každodenního života po prázdninách a v neposlední řadě i malé škody, které jsme si způsobili během letních měsíců, slunění a časté koupání, to jsou příčiny zvýšeného sezónního vypadávání vlasů na podzim. Nic neklidného, to jsme si již řekli, ale proč se v tak choulostivém období nestarat o naše vlasy více?

 

 

Miglio
 

 

 

 

 

 

Miglio Plus linie

Dr. Taffi se mnoho let věnuje výzkumu rostlinné Biokosmetiky k péči o pleť, tělo a také o vlasy. Zaměřuje se především na odstranění důvodů jejich vypadávání, přípravků na jejich očistu a zajištění udržení jejich vzhledu, tak, aby byly zdravé, lesklé a pružné a nellámající se.

Linie Miglio Plus nabízí řadu specifických přírodních šamponů, vyživující masku, vlasovou vodu a dokonce i bio & vegan doplněk. Tímto způsobem může pokrýt a uspokojit potřeby každého druhu pokožky a vlasů díky synergii mnoha účinných látek a rostlinných výtažků. Podívejme se blíže na vlastnosti hlavních komponentů, které charakterizují různé výrobky.


MIGLIO

Panicum miliaceum, lépe známý jako proso, je obilnina z čeledi trav známý nejen pro nově objevené nutričních hodnoty na úrovni potravin, a to i jako tradiční a rozšířený prvek péče a krásu vlasů.

Je to koncentrát vitamínů přírodní B, A, E, PP bohatý na kyselinu salicylovou, která podporuje pružnost a pevnost vlasů a pečuje o vlasovou pokožku. Je bohatý na prvky minerálních solí, jako je hořčík, železo a křemík, a důležité aktivní bílkoviny, které přispívají ke stimulaci tvorby keratinu, jedné z látek, které tvoří vlasy a nehty.

Stručně řečeno, díky působení prosa budou vlasy pružnější, silnější a brilantnější, méně náchylné k poškození a ztrátě.

 

 

 

ROSTLINNÉ JABLEČNÉ KMENOVÉ BUŇKY


Kmenové buňky podle definice jsou nespecializované buňky schopné přeměny na různé jiné typy tělních buněk. Ty jsou u rostliny, kterou používá Dr. Taffi získávány ze švýcarského jableka, Uttwiler Spätlauber, známého mimořádnými konzervativními schopnostmi.

 

Jsou obzvláště bohaté na účinné látky, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, minerální látky a další složky, které pomáhají obnovit jak regenerační a obnovující funkci pokožky a pokožky vlasu, tak i vlasové bulvy.


Aktivní rostlinné kmenové buňky pomáhají kmenovým buňkám, které se přirozeně vyskytují v každé tkáni, pokožce a folikulu, aby udržely svou schopnost budovat nové tkáně, částečně brzdící účinky stárnutí a potlačení útoků externích dráždidel.

 

Kromě dvou hlavních prvků, které dávají i název kosmetické řady, všechny formulace Miglio Plus a kromě specifických extraktů působicích na speciální problémy nebo vlastnosti vlasů (například, rozmarýnu a levandule, lopuch a bříza, kopřiva dvoudomá), obsahují i další složky:

Panthenol: Panthenol nebo vitamín B5 si uchovává molekuly vody a doplňuje kapilární vlákninu. Poskytuje tělu, jas a sílu, je vhodný pro suché a poškozené vlasy.

Extrakt Maca/ peruánský ženšen/: regeneračních vlastností na vlasy. Stimuluje aktivitu na folikulách a také pomáhá inhibovat enzymy, které se podílejí na vypadávání vlasů.

Phyto komeplex z řas: zabraňuje podráždění kůže, má mazu-regulační akci inhibicí enzymu 5-alfa reduktázu (odpovědné za mazových hypersekrece, z důvodu oslabení vlasových kořínků).

Cukr, kokosový ořech a olivový olej: zajišťuje vysoký stupeň jemnosti, i při častém mytí. Dávají šamponu lehkou a hedvábnou texturu.