Pár slov o Micerální vodě

Micerální voda

Micerální voda byla tajnou alchymií modelek, hereček a nejznámějších tváří světa zábavy již od roku 1913, kdy byla vyrobena Bristolskou univerzitou a dlouhá léta byla prodávána v nejprestižnějších lékárnách v Paříži jako ideální produkt pro rychlé a účinné odstranění make-upu bez nutnosti následného oplachování.

V posledních letech vstoupila do běžné kosmetické rutiny mnoha kosmetických firem, a to především díky účinnosti a praktičnosti daného typu produktu. Laboratoře Dr.Taffi se rozhodly vytvořit speciální BIO Anti-Age verzi s organickou vodou z damašské růže, kyselinou hyaluronovou a antismogovými vitamíny. Novinka jara 2018 od Dr. Taffi je dermatologicky testovaná, veganská, eco-bio certifikovaná AIAB… a testováno na nikl a je ideální pro všechny typy pleti

 

Co obsahuje?

Bio destilovanou vodu z damašské růže, vzácného kosmetického spojence. Micely rostlinného původu: agregáty molekul, které v nich mohou zachytit nečistoty. Díky své hydrofobní hlavě (přitahované k olejům a tukům) fungují jako skutečný magnet na make-up a škodliviny.

Organické výtažky z heřmánku, měsíčku, slézu, aloe, proskurníku, lékořice, lopuchu, břízy, borůvky, jejichž synergie podporuje hydratační, zklidňující a obnovující účinek.

Hydratační a anti-aging kyselina hyaluronová, povrchově aktivní arganový olej a vitamín C s antioxidačním a antismogovým působením.

Díky hypoalergenní parfemaci a nepřítomnosti alkoholu je vhodný pro všechny typy pleti, i pro tu nejcitlivější.

 

Na jakém principu funguje?

Dr. David E. Bank z Westchester Dermatology Center v New Yorku vysvětluje: „Základním principem je, že micely jsou přitahovány špínou a kožním mazem, takže mohou veškerou špínu stáhnout pryč.“ Micelární voda má inteligentní složení, které plní funkci čistícího mléka, lze ji aplikovat na všechny části obličeje pro odstranění jakéhokoli typu make-upu a zároveň tonika, které má stahující a obnovující účinek. Vzhledem k tomu, že není mastná, není nutné ji oplachovat, pokožka tak nedochází při kontaktu s vodou ke změnám, a to i díky pH micelární vody, která je izotonická, tedy podobná jako u pokožky obličeje. Důkladně čistí pleť, nezanechává zbytky make-upu a produktů, které mohou ovlivnit barvu a způsobit podráždění.

Ráno k očištění a osvěžení pleti od nečistot uvolněných během nočního odpočinku, před vmasírováním pleťového krému. Navlhčete vatový tampon micelární vodou a vmasírujte na obličej a dekolt. Přetáhněte polštářek nejprve přes rty a poté přejděte k lícním kostem a na čelo (tzv. na T zóně) a nakonec aplikujte na krk. Co se týče očí, pro co nejlepší odstranění i toho nejodolnějšího a voděodolného make-upu se doporučuje přiložit na víčka dva namočené tampóny a nechat je pár sekund působit. Poté jimi pohybujte směrem ven, na řasy a kolem očí.

S jakými dalšími přípravky k péči o pleť ji kombinovat?

Micelární voda je sama o sobě platným čisticím prostředkem pro odstranění make-upu a nečistot, které se na pleti hromadí během dne. Hodí se do běžné každodenní kosmetické rutiny, ale nepochybně, abychom podpořili anti-aging vlastnosti a výhody obsažených organických extraktů, je dobré po důkladném vyčištění pleti ji dále ošetřit, např Krém na den i noc, Kyselinu Hyaluronovou v séru, Lifting kolem očí a rtů, Zesvětlující sérum , atd