Avokádový olej a jeho účinky na pleť i tělo

avocado1

 

Blíže o známém plodu avokádu:

Avokádo, neboli hruškovec přelahodný je ovocný, stálezelený strom dorůstající výšky až 20 m. Roste v tropických i subtropických oblastech a je choulostivý na mráz. Pochází ze Střední Ameriky, pravděpodobně z Mexika, kde byl nalezen důkaz o užití avokáda v době 10 tisíc let před n.l. Je známo, že již před 3000 lety ho hojně konzumovali Aztékové, kteří ho považovali za afrodiziakum. Jeho plodem je známé avokádo s kůrou zelené, až černé barvy a velkou peckou uvnitř. Konzumuje se dužina avokáda, která má světle žlutou barvu a snadno se roztírá. Právě tato dužina je nejpodstatnější při výrobě avokádového oleje. Pravý a ten nejkvalitnější bio avokádový olej se vyrábí lisováním dužiny za studena. Mnozí považují avokádo za zázračnou potravinu a avokádový olej za ten nejcennější ze všech přírodních rostlinných olejů.

 

Obojí, plod i olej, jsou určeny pro každodenní použití. Obsahují totiž množství účinných látek:

· Vitamíny – A, C, B1, B2, B6, D, E, K

· Minerály – draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek, železo

· kyselinu listovou

· kyselinu pantenolovou

· aj. Látky

 

Využití v kosmetice:

 

Tyto účinné látky vysoce hydratují a regenerují pokožku.

Avokádový olej obsahuje i mastné kyseliny, které přispívají k elastice pokožky, je vhodný pro všechny typy pleti, ale především je skvělý v péči o suchou až velmi suchou pleť.

 

"Avokádový olej Dr.Taffi" je je v nabídce našeho e-shopu. Je také součástí několika krémů, např. "Krému na suchou a citlivou pleť ".

 

Avokádový olej lze s úspěchem použít i v péči o vlasy, kdy jej můžeme přidat do masky na vlasy doma vyrobenou z receptů našich babiček, nebo zakoupit hotový výrobek z dílny Dr.Taffi " Intezivní masce na vlasy v Bio kvalitě".