Můj nový parfém

parfem

 

Můj nový parfém

 

používáte stále stejný parfém, máte chuť vyzkoušet něco jiného, nového, ale který si z toho množství dostupných parfémů vybrat:

 

5 tipů, jak na to!


Parfém je jedním z nejvýraznějších rysů každého z nás. Prvek schopný odhalit emoce a osobnost nositele, je bez stínu pochybností vždy spojen se vzpomínkami, pocity a osobním vkusem. Výběr vůně může být velmi komplikovaný právě proto, že je spojen se silnou subjektivní složkou.


1) Určete svoji základní linii


Vůně může být charakterizována nekonečnými čichovými variacemi; chcete-li zúžit rozsah výběru, je vždy vhodné zjistit, které čichové otisky jsou nejblíže vašemu vkusu.
Ty se mohou měnit v průběhu času, někdy i v půrběhu jednoho dne, nebo v závislosti na sezóně a náladě. Nicméně, první emoce je důležitá, abyste nasměrovali své "čichové úsilí" správným směrem a vyvarovali se tak zahlcení čichových buněk vůní parfémů, které se určitě neblíží těm Vámi oblíbených.

Parfémy jsou rozděleny podle sedmi hlavních čichových skupin shrnutých v:

 

je třeba upřesnit, že míra intenzity a stálosti na kůži není do značné míry závislá na na koncentraci vůně, ale na typu čichového listu, jakož i zcela subjektivními faktory. Například, vonné látky citrusovými poznámkami a těkavými esencemi s jantarové nebo dřevitých konstatuje, že ze své podstaty jsou základní poznámky, bez ohledu na koncentraci silic nebo aromatických sloučenin přítomných v produktu.

2) Zvolte pravý produkt


V průběhu let se ve světě parfumerie vyvinuly a formulovaly různé varianty produktů, jejichž hlavní rozdíl spočívá v procentu vůně a který je vhodný pro jiné publikum pro chutě a návyky:

parfém obsahuje nejvyšší množství parfémových složek, pohybuje se od 15%

parfémová voda obsahuje nižší procento parfémových složek a sice od 8-15%

toaletní voda pak obsahuje 5-8%

a kolínská voda pak jen 3-5%

 


3) ZKUŠENOST

Každému jeho vůni! Epidermie reaguje odlišně na esence, čichová stopa se mění podle sezóny a navíc vůně vyjadřuje naprosto osobní pocity. Takže neexistuje lepší metoda, než přímý kožní test, abyste zjistili, zda je pro vás specifická vůně.

Acqua di Bolgheri vzešlá z firmy Dr.Taffi vyrábí vůně po dlouhou dobu a distribujují je v Itálii,

Evropě i na ostatních kontinentech. Pokud si nejste jisti, jaká vůně je ta pro Vás nejvhodnější stačí nás kontaktovat a my se pokusíme, abychom vám dáli co nejvíce informací, jak je to možné.


4) ZNÁTE VAŠE VLASTNOSTI


Každý parfém je složen tak, aby vytvořil jedinečnou olfactivní pyramidu
/ tu můžete vidět u každé parfémové vody/ rozdělenou na:

vrchní poznámky
/Note di Testa/:

čerstvé a světlé jsou první, kteří se cítí, ale jsou také nejhezčí a krátkodobější
srdeční poznámky
/Note di Cuore/:

začnou se po několika minutách po aplikaci objevit a jsou nejvíce "kulaté" a obklopující.
základní poznámky
/Note di Fondo/:

objevují se po uplynutí nejméně půl hodiny od aplikace a ty, které zanechávají více stopy v průběhu času a učiní vůni poslední na kůži, jsou ve skutečnosti nejhlubší
Skutečná povaha a složení jednotlivých vůní je odhalena až poté, co byly vyslechnuty všechny tři typy poznámek, takže je nejlepší počkat alespoň půl hodiny po první aplikaci, aby
ste zjistili, jestli je výběr vhodný pro vás, nebo ne. Jakmile najdete parfém, který nás uspokojuje, může být vhodné obrátit se na jiné vonné látky s podobnou skladbou.


5) POUŽÍVEJTE V PRAVÝCH BODECH

Vůně je vždy aplikován
a v místech, kde cítíte tlukot srdce, v místech s nejvyšší teplotou těla, protože zde se alkohol nejlépe odpařuje a šíří se odtud vůně. Zápěstí, děkolt a krk jsou ve skutečnosti typickými oblastmi, ale ne každý ví, že bychom parfém neměli roztírat, protože tření by mohlo změnit vůni. Nikdy jej nestříkáme přímo na pokožku, ale ve vzdálenosti 5-10 cm.
Nezapomeňte, že parfém je
nejen zbraň svádění, ale také naše vizitka, se kterou se prezentujeme. Můžeme nastříkat i na oblečení, ale (POZOR: vždy na dálku protože by mohla skvrnit tkaniny a NIKDY nestříkáme na hedvábí). Říkali jsme ... svádění ... víte, že nejlepším trikem, jak opustit skutečnou vůní, je rozstříknout trochu za kolena? Při chůzi se pak vůně šíří kolem nás.

 

Základní označení vůní obsažených v parfémech jsou:

 

citrusová

esenciální oleje získané z extrakce citrusových plodů v kombinaci s produkty na bázi oranžových květin, aromatických dřevin a kořeněných tónů, lehké a šumivé vůně, oblíbená u všech pohlaví
aromatická

typicky spojená spíše s mužským pohlavím, ale v posledních letech si razí cestu i k jiným pohlavím, poznámky hlavně středomořských aromatických bylin, rozmarýn, šalvěj, tymián a levandule v kombinaci s pikantními a citrusovými tóny dávají život vůní z přírodního karteru
květinová
kompozice charakterizované jednou květinovou notou nebo květinovou kyticí se mohou mísit se zelenými tóny a lehkými puchýřky, pikantními bičemi, spíše oblíbená u žen

fougere

název dle jejího tvůrce. Struktura je založena na notech z levandule, pelargónie, vetiveru, lesa a kumarinu nebo širokých fazolích v kombinaci s více či méně čerstvou nuancí, více oblíbená u mužů